תוכן [ הסתר ]

הגיל השלישי מביא איתו שינויים רבים, המערכת החיסונית נחלשת וכתוצאה מכך נעשים חשופים יותר לבעיות בריאותיות שונות, מחלות ואפילו פציעות קלות, נוטות להסתבך. הגוף אינו חזק כפי שהיה, ולכן הליך ההחלמה נעשה ארוך יותר. במקרים חמורים, בהם יש צורך בהליך שיקומי, גם הוא נעשה קשה וממושך. על אף שהמדינה מספקת סל בריאות מכובד, לרוב הוא אינו מספיק כדי לחסות את כל הבדיקות והטיפולים הנדרשים, ואנשים רבים מוצאים את עצמם קורסים תחת הוצאות כבדות. עקב כך, בשנים האחרונות, ביטוחי בריאות פרטיים הפכו מצרך בסיסי ומבוקש לשמירה על הבריאות.

על אילו נקודות יש לשים דגש בביטוח?

ביטוחי בריאות לגיל השלישי מציעים לרוב את האפשרויות הבאות:

  • תרופות שאינן כלולות בסל התרופות
  • ייעוץ עם רופאים מומחים ורופאים פרטיים
  • בדיקות CT / MRIללא המתנה

אך הנקודה העיקרית שיש לשים עליה דגש, בביטוח בריאות לגיל השלישי, היא הנושא הסיעודי. כאמור ההחלמה בגילאים מבוגרים נעשית קשה וממושכת, ובאופן טבעי הדבר משפיע גם על שיגרת החיים. לכן במקרים כאלו, חשוב שתהיה אפשרות לקבל באמצעות הביטוח מטפל או מטפלת צמודים שיסיעו בהליך ההחלמה, או במצב שלאחר ניתוח לקבל סיוע של אחות פרטית.

שימו לב מה חברות הביטוח מציעות לכם בכל מה שקשור לרכיב הסיעודי.

מתי כדאי לרכוש ביטוח בריאות וביטוח סיעודי?

על אף שביטוח סעודי מתקשר לנו באופן טבעי עם הגיל המבוגר, ניתן ואף מומלץ לרכוש אותו כבר בשלבים המוקדמים של החיים. ביטוח סיעודי מקנה מגוון יתרונות ואינו קשור לגיל, למעשה מקובל לעשות ביטוח בריאות כבר מגיל צעיר מאד גם לילדים, באמצעותו ניתן לקבל סיוע כלכלי עקב אשפוזים, ומימון תרופות יקרות מצילות חיים. ניתן לעשות ביטוח סעודי מכל חברות הביטוח הפרטיות או קופות החולים, למשל ביטוח סיעודי דרך קופות החולים: כללית, מאוחדת, מכבי, לאומית או ישירות מחברות הביטוח הראל, הפניקס ועוד.

הצורך בסיוע סיעודי

קיימות אפשרויות  ברמות שונות, אשר באות לענות על הצורך בטיפול סיעודי. אדם אשר זקוק להשגחה וטיפול סיעודי, פונה לקבלת עזרה בביתו, בהתאם ליכולת הכלכלית שלו. על מנת לקבל גמלת סיעוד מביטוח לאומי, יש להיבחן ע"י נציג אשר בודק את מצבו של האדם, ואת תפקודו השותף בביצוע פעולות בסיסיות כמו היכולת להתלבש באופן עצמאי, היכולת להתקלח, לקום מהמיטה וכדומה. בהתאם להתרשמות הנציג מטעם ביטוח לאומי, נקבע מס' השעות בשבוע בהן יקבל האדם סיוע.

במקרים חמורים, אדם זקוק להשגחה מתמשכת לאורך כל שעות היממה, דבר המהווה הוצאה כבדה מאד עבור בני המשפחה. מבוטח סיעודי יקבל מחברת הביטוח מימון חלקי עבור טיפול צמוד שכזה, אשר יסייע באופן משמעותי מבחינה כלכלית וכמובן גם מבחינה נפשית- השקט עקב הידיעה שבן המשפחה מקבל טיפול צמוד, ואין צורך להיות בסביבתו בכל רגע נתון.

באילו מקרים ניתן להפעיל ביטוח סיעודי?

על מנת להפעיל את הביטוח הסיעודי, ולקבל את הקצבה החודשית, יש להוכיח את הצורך, כלומר אדם אשר הפך סיעודי צריך להוכיח שהוא אכן כזה. בכדי לישר קו בין חברות הביטוח, קיים מבדק ADL, אשר בוחן את היכולת של אדם להיות עצמאי. מבדק זה בוחן 6 פעולות בסיסיות, אדם אשר לא מצליח לבצע 3 מתוכן מוגדר כאדם סיעודי.

ניתן לפנות לחברה מתמחה ולהסתייע בהגשת תביעת ביטוח הסיעודי. וודאו שברשותכם כלל הטפסים והפרטים האישיים הנדרשים, ותנו לגורמים הרלוונטיים לטפל בשאר.

לסיכום, רכישה של ביטוח סיעודי חשובה בכל גיל, ויכולה להשפיע על חיי המבוטח ואף על בני משפחתו. לפני שאתם רוכשים ביטוח סעודי, בדקו מה מציעה לכם החברה המבטחת, ובאילו מצבים. אל תשכחו לבדוק גם מה הם הסייגים, על מנת שלא תופתעו ברגע האמת.