המוגלובין נמוך בהריון הוא תופעה נפוצה מאוד.
במהלך ההריון נפח הדם בגוף האישה עולה מאוד וקצב ייצור תאי וחלקיקי הדם אינו מספיק להדביק את הקצב. בנוסף, מאגרי הברזל של הגוף מופנים קודם כל להתפתחות העובר ולכן האישה נותרת עם המוגלובין נמוך בהריון. במרבית המקרים זו תופעה נורמלית שאינה צריכה להדאיג כל עוד עוקבים אחרי רמות הברזל וההמוגלובין ומטפלים באמצעות כדורי ברזל או תוספים אחרים בעת הצורך.
ההמוגלובין הוא מולקולת חלבון אשר נמצאת בתוך כדוריות הדם האדומות שלנו והיא זו אשר קושרת את החמצן בריאות ומובילה אותו בכל רחבי הגוף. חלק חשוב מאוד במולקולת ההמוגלובין הוא הברזל אשר בלעדיו אין המולקולה יכולה להיבנות ולקשור חמצן. לכן כאשר יש חוסר בברזל נראה גם המוגלובין נמוך.
המוגלובין נמוך בהריון ברמות נורמליות אינו מהווה בעיה, אך כאשר הוא יורד אל מתחת לנורמה הוא מלווה בסימפטומים לא נעימים כמו עייפות של האם, חולשה, תחושות של קור בקצה הגפיים ובמקרים קיצוניים עלול להוות סיכון בעת אובדן דם נורמלי בלידה.
המוגלובין נמוך בהריון באופן חריג, הוא תופעה שכדאי וצריך לטפל בה. עיקר הטיפול נעשה באמצעות תגבור הגוף בברזל הנחוץ לבניית ההמוגלובין.
ניתן לעשות זאת במספר דרכים:
המוגלובין נמוך בהריון מצריך גם תגבור של ויטמין C המסייע בספיגת הברזל בגוף
ברזל נמוך בהריון נגרם כאמור בעיקר בשל צריכת הברזל המוגברת של העובר והפניית המשאבים של הגוף אליו. חוסר בברזל בגוף בעת ההריון עלול לעודד לידה מוקדמת, לידה במשקל נמוך ועוד הפרעות אשר עלולות להיווצר אצל העובר בשל חוסר באספקת חמצן.
לאור כל האמור לעיל, מומלץ מאוד לבצע בדיקות תקופתיות על מנת לאתר מוקדם ככל האפשר המוגלובין נמוך בהריון ולטפל בנושא עפ"י המלצת הרופא.
חשוב לאתר זאת מוקדם על מנת למנוע עייפות וסימפטומים לא נעימים עבור האם ובמקרים קיצוניים גם עבור העובר.יחד עם זאת חשוב לזכור כי מדובר בתופעה שכיחה ונורמלית שאינה צריכה לגרום לדאגה או ללחץ, רק לעורר עירנות ותשומת לב.