אוסטאופורוזיס היא אחת המחלות השכיחות ביותר בעולם ושכיחותה רק עולה עם השנים. משמעות המילה אוסטאופורוזיס היא עצמות שבירות. אוסטאו- עצמות, פורוזיס- שבירות. בגופינו ישנם תאים האחראים על סילוק תאי עצם מתים (אוסטאוקליטים), ותאים האחראים על בניית תאי עצם חדשים (אוסטאובלסטים). כאשר האיזון בין סילוק התאים לבניית התאים, מופר בשל בריחת סידן, יש ירידה במסת העצם.
הירידה במסת העצם מתרחשת בעקר ברקמות העצם הספוגית. רקמה זו מצויה בעיקר באזור הגפיים שלנו והעצמות הארוכות. הבעיה הגדולה ביותר עם המחלה היא שלא ניתן להבחין בתסמינים שלה עד שלב מאוחר יחסית בהתקדמותה.
מכיוון שהרפואה כיום יודעת בעיקר כיצד לעצור את המחלה ולא כיצד להשיב את הגלגל אחורה, מומלץ להתמקד במניעת המחלה העלולה להיווצר עקב מספר גורמים:
אחת הדרכים העקריות כיום לטיפול באוסטאופורוזיס היא באמצעות תוספי סידן. העצם כאמור בנויה בעקר מסידן. כאשר ישנו חוסר של סידן בגופנו, הנובע מאחת מן הסיבות הרשומות מעלה, מסת העצם, כאמור, מתחילה לרדת. תוספי סידן מתגברים את הגוף ב'חומרי בניין' לעצמות אשר יעזרו בבניית העצם וימנעו הדרדרות נוספת במצב.
תוספי סידן הם מתוספי המזון הנמכרים ביותר בעולם בשל השכיחות של אוסטאופורוזיס מסביב לגלובוס. אולם לא כל תוסף סידן יעשה את העבודה שלשמה הוא נקנה. מסתבר שיש כמה סוגים של סידן, כשהיעיל ביותר בינהם הוא ציטראט. כמו כן על מנת להיספג היטב בגוף ולטפל בתסמיני האוסטאופורוזיס על התוסף להכיל גם מגנזיום ויסודות קורט.
הטיפול הטוב במחלה הוא כאמור לנסות ולמנוע אותה. פעולת המניעה מתחילה כבר מגיל צעיר. מחקרים מראים כי נשים שאכלו טוב יותר והיו פעילות גופנית בשנות צעירותן מפתחות עמידות טובה יותר בפני המחלה בגילאים מבוגרים יותר.
גברים נוטים גם הם לפתח תסמינים של המחלה אם כי בשיעורים נמוכים בהרבה מן הנשים - גבר אחד בממוצע על כל עשר נשים. הדבר נובע ככל הנראה ממסת עצם גדולה יותר, שינויים הורמונליים קטנים יותר בגיל מבוגר ויותר פעילות גופנית בשנות הנעורים. יחד עם זאת ניתן לראות כיום יותר ויותר גברים מפתחים אוסטאופורוזיס ברחבי העולם. מה שמעיד על כך שאף אחד לא מחוסן בפני התופעה.