פעולת היניקה גורמת לתינוקות הרגשה טובה. לפני הכל – הם נדרשים לפעולת המציצה על מנת לאכול, ומכאן מגיעה הפרשנות שלהם לכך. השינוי שדבר קטן העשוי מגומי יכול לחולל בחיה של אמא הוא מדהים. כמו פעולת קסם, התינוק לוקח אליו את המוצץ ונרגע, ומאפשר לאם להמשיך בשגרת יומה ללא מפריע. יחד עם זאת, לעיתים קורה המצב ההפוך, ותינוק מסרב לקחת מוצץ. כיצד מתמודדים עם דבר כזה, ומה הם היתרונות במציצת המוצץ שעבורם כדאי להתעקש?
לשימוש במוצצים יש מספר יתרונות, למשל המוצצים מסייעים לתינוק להירדם ולהירגע. הצורך שלהם בפעולת היניקה והמציצה, עלול לגרום להם למצוץ אצבע ואף חפצים מסוימים כתחליף. פעולת המציצה מעניקה לתינוק ביטחון, מסייעת לו להיפרד מהאם בזמן הלילה וגם בזמן פרידה במהלך היום. בחודשים הראשונים, זהו רפלקס טבעי של גופו. מעבר לעניין זה, שינה עם מוצץ הוכחה במספר מחקרים כיעילה בהורדת הסיכון לתסמונת מוות בעריסה. שינה עם מוצץ מועילה לתינוקות שישנים על הגב, אך בעיקר לתינוקות שישנים על הבטן. בנוסף, שינה עם מוצץ בשכיבה על הבטן יעילה מאוד לתינוקות לנשים מעשנות, המצויים בסיכון גבוה למוות בעריסה בהשוואה לאחרים. אין ספק שלצד היתרונות הקשורים לרוגע והירדמות מהירה, מדובר כאן על צורך טבעי של התינוק.
תינוק יכול לסרב למוצץ ממספר סיבות. יתכן כי הוא פשוט אינו רוצה בכך, ויתכן שמשהו מפריע לו. לעיתים זה המרקם והחומר ממנו עשוי המוצץ, ובמקרים אחרים זה יכול להיות הריח, הטעם או הגודל. מוצצים גדולים מדי עלולים לגרום לתינוק לרפלקס, ובנוסף לכך יגרמו בעתיד לבעיות דנטליות, כיוון שמוצץ גדול מדי דוחף בהדרגה את השיניים קדימה, מה שעלול לגרום לצורך בטיפול ליישור שיניים. יתכן כי התינוק התרגל למצוץ אצבע, והמוצץ אינו יעיל מבחינתו. למרות כל זאת, ניתן להרגיל תינוק למוצץ באמצעות כמה דרכים.
תינוקות יכולים להיות עקשניים, ולא תמיד ישנה סיבה ברורה. הסוד הוא להכיר להם המוצץ, לבצע פעולות שימשכו אותו, ולאחר מכן לקוות שהם יתרגלו. חשוב שלא לוותר על כך, ולנסות כל אחד מהטיפים עד לשלב שבו התינוק אוהב את המוצץ ונרגע איתו.