לא מכבר אושרה בקריאה ראשונה הצעת חוק לפיה דוגמנים ודוגמניות הנמצאים בתת משקל (על פי מדד ה-BMI) לא יוכלו להציג בפרסומות (מודעות, שלטי רחוב וסרטוני פרסום). כמו כן, בכל מקרה של שימוש בעריכה גרפית-דיגיטאלית, תהיה חובה לציין זאת באמצעות כתובית. הצעת החוק באה לקטוע את ההשפעה השלילית של אמצע התקשורת על דימוי הגוף של הנוער (בעיקר), אשר מהווה אחד הגורמים העיקריים להיווצרות הפרעות אכילה.
הפרעות אכילה הן קבוצה של מצבים בהם ישנה נטייה גבוהה להתמקדות באוכל ובמשקל. הפרעת אכילה מוגדרת כמחלה שעשויה לגרום לגוף פגיעה משמעותית חמורה עד כדי סכנת חיים. הדרך לטיפול בהפרעות אלו משלבת פסיכותרפיה, ייעוץ וליווי משפחתי, חינוך, תזונה נכונה ולעיתים - שימוש בתרופות ואשפוז.
ישנם מספר סוגים עיקריים של הפרעות אכילה:
ישנם תסמינים המופיעים מיד עם התבססות ההפרעה, והם מהווים סממנים לנוכחותה, כמו רזון, השמנת יתר, בריאות לקויה וכן הלאה. בנוסף, ישנם תסמינים שעלולים להתפתח עם הזמן והם מאפיינים את כל אחת מהפרעות האכילה שצוינו לעיל, כגון:
על פי הנתונים, שכיחות הפרעות אכילה בארצות המערב מגיעות לכ-50% מכלל האוכלוסייה, כאשר השכיחות של אנורקסיה נרבוזה הינה 1.2% בקרב נשים ו- 0.2% בקרב גברים. בולימיה נרבוזה נפוצה בקרב 4% מהגברים והנשים ושאר הפרעות האכילה נפוצות בקרב 5% מהאוכלוסייה, ובקרב עוד כ-40% נפוצה גם השמנת יתר. בישראל, למשל, ישנם מעל 250 אלף ילדים הסובלים מהפרעות אכילה.
הפרעות אכילה אינן גזירה משמיים, וניתן לטפל בהם על ידי טיפול פסיכולוגי מתאים, ליווי ותמיכה של חברים ומשפחה, ייעוץ וחינוך לתזונה נכונה. אם יש לכם חשד כי מי מהקרובים לכם סובל מהתופעה, אסור להסס ויש לפנות מיד לגורמים התומכים.