מהי אקזמה? אילו סוגי אקזמה קיימים וכיצד ניתן לנסות לטפל בכל סוג של אקזמה טורדנית?
אקזמה גורמת בדרך כלל לעור מודלק, מגרד ואדום, כאשר ישנם סוגים שונים של אקזמות אבל לרוב מדובר במצבי עור שכיחים הפוגעים במיליוני בני אדם. באופן כללי, אקזמה יכולה להשפיע על העור כאשר היא גורמת לתופעות כמו כתמים כהים, כתמים מחוספסים או קשקשיים, נפיחות וכן עור קורמי ודולף. חשוב לציין כי לרוב אקזמה אינה מדבקת, המשמעות היא שאדם לא יכול להידבק ממישהו עם אקזמה, או להדביק אחרים.
דרכי טיפול אפשרויות: אטופיק דרמטיטיס יכול להיות מצב מתמשך ויתכן שיהיה צורך לנסות טיפולים שונים לאורך זמן כדי לשלוט במצב. גם אם הטיפול יצליח, התסמינים עשויים לחזור. באופן כללי, הרופא יכול להמליץ על טיפול תרופתי או על טיפולי הרפיה שונים.
דרכי טיפול אפשרויות: מריחת קרם או משחה סטרואידית להרגעת הפריחה ותרופות דרך הפה, במקרים חמורים יותר.
דרכי הטיפול תלויים בחומרת התסמינים. ניתן לטפל במצב זה בעזרת קורטיקוסטרואידים (Corticosteroids), שהם משחות סטרואידים. במקרים חמורים הרופא עשוי לרשום גלולות סטרואידים. אם טיפולים אלה לא עוזרים, יתכן שהרופא ימליץ על פוטותרפיה, טיפול המשלב חשיפה לאור אולטרה סגול.
דרכי טיפול אפשרויות: קרם לחות הוא הטיפול העיקרי. מומלץ לחבוש בלילות את כתמי האקזמה בחבישה מושרה בפלורנדרנוליד (flurandrenolide). הרופא עשוי גם להמליץ על סטרואידים דרך הפה, על זריקות סטרואידים או על אנטיביוטיקה.