הגדלת חזה כיום היא אחד מן הניתוחים הפלסטיים הרווחים והמבוקשים ביותר. מסקר שנערך לאחרונה עולה כי ניתוח הגדלת חזה הוא הניתוח הפופולארי ביותר. אם בעבר חשבו שניתוח הגדלת חזה הוא מסוכן לבריאות האישה, אז כיום המצב שונה לחלוטין. השיטות והחומרים בהם משתמשים השתנו והשתכללו ונותרו רק מיתוסים.
ניתוחי הגדלת חזה דורשים מוכנות מסויימת מן המטופלות, שכן השינוי שעוברים בגוף הוא משמעותי ויש לו השלכות נפשיות. הציפיות לחיים טובים יותר לא תמיד מתמלאות והתסביכים לא תמיד נעלמים. אולם מטופלות רבות מדווחות דווקא על שיפור משמעותי בדימוי העצמי שלהן ובתפיסת הנשיות שלהן.
לפני הניתוח להגדלת חזה המטופל מורדם בהרדמה כללית. בעת הניתוח מוחדרים השתלים על ידי הרמת רקמות העור של השד באופן כזה שנוצר כיס אליו מוחדרים השתלים. השתלים מוכנסים או באזור של שריר החזה או מתחת לשד, בהתאם למבנה הגוף של המטופלת. כאשר החתכים על פי רוב נעשים או באזור האיאולה או באזור בית השחי. למעשה זהו הליך כירורגי קל יחסית ובעל סיכונים מעטים.
ממחקר שנעשה לאחרונה עולה נשים מעדיפות לבצע הגדלת חזה עם שתלים בגודל 300 סמ"ק, הנחשב לגודל בינוני.
לאחר ניתוח הגדלת חזה סובלות המטופלות מאי-נוחות מעט עייפות ואף כאבים. את התפרים נעלמים לאחר 10 ימים וניתן לחזור לשגרה תוך שבוע.
לאחר ניתוח הגדלת חזה נדרשות המטופלות ללבוש חזייה מיוחדת הדואגת לתמיכה של החזה. קיימות מטופלות החשות צריבה ורגישות בפטמות כמו גם נפיחות מסויימת, אך אלו הם תופעות שכיחות הנעלמות עם הזמן. תופעות לוואי נוספות הן צלקות המטשטשות עם הזמן. תופעות לוואי נדירות יותר הן קריעה של השתל עקב כיווץ הקפסולה או התקשות קופסית. במקרה כזה עוברים תהליך כירורגי נוסף.
סיכון נוסף שאיננו נעים כלל וכלל היא חוסר סימטריה בין השתלים, כמו גם צלקות גדולות שנעשו בידיים בלתי מיומנות.
כיום, הגדלת חזה היא אחד מהניתוחים הפלסטיים הרווחיים והמבוקשים ביותר שיש בכל העולם. מסקר שנערך לאחרונה עולה כי ניתוח הגדלת החזה הוא הניתוח הפופולארי ביותר שיש היום בתחום, ואם בעבר חשבו שמדובר בניתוח מסוכן לבריאות, אז כיום המצב שונה לחלוטין. השיטות והחומרים בהם משתמשים השתנו והשתכללו.
ניתוחי הגדלת חזה דורשים מוכנות מסוימת מהמטופלות, שכן השינוי שהן עוברות בגוף הוא משמעותי ויש לו השלכות פיזיות – אך בעיקר נפשיות. הציפיות לחיים טובים יותר לא תמיד מתמלאות והתסביכים לא תמיד נעלמים. אולם, מטופלות רבות מדווחות דווקא על שיפור משמעותי בדימוי העצמי שלהן ובתפיסת הנשיו?ת שלהן.
לפני ואחרי הגדלת חזה
תתפלאו, אבל שלב בחירת השתל הוא אולי החשוב ביותר שיש. הגדלת חזה חייבת להתאים למידות הגוף וכמובן לדרישות המטופלת, אך יש לעשות זאת בצורה שתאזן בין רצון המטופלת, שלא תמיד יודעת מה טוב לה באמת, לבין מידות הגוף.
כיום, היטב כי יש לבצע ניתוח טבעי ככל האפשר, כזה שייראה טוב על גוף המנותחת ולא חסר פרופורציות. ולכן, לבחירת גודל השתל וסוג השתל יש משמעות חשובה מאוד לפני הניתוח.
כיום, השתלים עשויים לרוב מסיליקון ג'ל מיוחד, דליל יחסית או סמיך. בעבר היו משתמשים גם במי מלח למילוי השתלים, אך שיטה זו כמעט וחלפה מהעולם לחלוטין. גם סוגי השתלים נחלקים לכמה קבוצות, כשהשתל המודרני ביותר הוא השתל האנטומי, שמגיע בצורה של אגס – צר בחלק אחד ורחב בחלקו השני.
מהלך ניתוח להגדלת חזה
לפני הניתוח להגדלת חזה המטופלת תורדם כמובן בהרדמה כללית. בעת הניתוח מוחדרים השתלים על ידי הרמת רקמות העור של השד באופן כזה שנוצר כיס אליו מוחדרים השתלים.
למעשה, לאחר ההתייעצות הטרום ניתוחית, יחליט המנתח יחד עם המטופלת שלו על אחת מבין שלוש אופציות:
השתל החדיש, האנטומי, לא מוכנס דרך בית השחי, אלא רק באחת משתי האופציות הנותרות, דרך השד עצמו. בכל מקרה, הניתוח יבוצע בהתאם למבנה הגוף של המטופלת, וגם בהתחשב בבקשתה.
ניתוחי הגדלת חזה לא נחשבים למסובכים במיוחד מבחינה כירורגית, בעיקר משום שאין כאן התערבות או התעסקות באיברים פנימיים. מדובר בהליך שנעשה ברובו ממש מתחת לעור, ולכן הסיבוכים בו מעטים מאוד, יחסית.
עם זאת, יש לקחת בחשבון מקרה של שינוי בצורת השד, הבדלים בגדלים בין השדיים ואף צניחה של השתל או עלייתו כלפי מעלה. במקרים כאלו או בתופעות אחרות שמקורן בניתוח, יש לפנות ישירות למנתח במטרה לתקן זאת בהקדם האפשרי.
מבחינה פיזית, המנותחת תרגיש לאחר הניתוח אי נוחות מסוימת באזור השד המנותח, עייפות ולעיתים גם כאבים. לרוב, כבר לאחר שבוע אפשר לחזור לעבודה מלאה שאינה פיזית ואת התפרים אפשר להוריד כעבור עשרה ימים.
במהלך כמה שבועות לאחר הניתוח, תתבקש המנותחת ללבוש חזייה מיוחדת, אשר מעניקה תמיכה מספיקה לחזה החדש, אליו הגוף לא רגיל. אסור לשכוח שהגדלת החזה משפיעה גם על המשקל והיציבה, ולגוף לוקח זמן להתרגל לכך.
לאחר הגדלת חזה, ישנו חשש גם לרגישות בפטמות ונפיחות קלה, אך שתי תופעות אלו צפויות לחלוף לאחר זמן קצר. יש להישמר מפני מכות חזקות באזור המנותח בשבועות שלאחר הניתוח ולהימנע ממאמץ רב.