כיום, לא צריך להכביר מילים על חשיבותו של ניתוח הגדלת חזה עבור נשים רבות. הניתוח מאפשר להן לתקן את כל מה שהטבע לא נתן להן, לזכות במראה המוגדר כאסתטי ולשפר את הביטחון העצמי שלהן בעשרות מונים. אולם, מה קורה כאשר השתל פגום? או כאשר הוא הופך לבלוי עם הזמן? ובכן, הפתרון הכמעט יחידי במצבים אלה הוא ניתוח החלפת שתלי סיליקון.
כפי שרמזנו מעלה, החלפת שתלי סיליקון הופכת לכורח המציאות במספר מקרים עיקריים. הראשון הוא "התיישנות" של השתל, שמתרחשת, מבחינה סטטיסטית, לאחר תקופה של כחמש עשרה שנה. במצב הזה, האטימה והעמידות של מעטפת השתל נפגעים, מה שעלול להביא לדליפתו, או לחילופין לשינוי לרעה של מראה השד.
במקרים אחרים, החלפת השתל נדרשת לאחר פרק זמן קצר יותר מאשר הניתוח הראשוני, לרוב עקב סיבוכים שלא נלקחו בחשבון. יכולים להיות לכך מספר היבטים, לרבות:
ואגב, כמובן שגם החלטה אסתטית על החלפת השתלים – לגדולים או לקטנים יותר – אפשרית גם אפשרית.
באם חל על האישה לפחות אחד מהתסמינים שתוארו, וכאשר עבר פרק זמן העולה על עשור מתקופת הניתוח הראשוני, אפשר כבר להתחיל לחשוב על הניתוח. ואז מתחילה מלאכת האבחון: כירורג פלסטי יבחן את מצבה של האישה, בין השאר בהתייחס לצורתם של השדיים, לגוון העור שלה, למבנה הגוף ולדיווחים שלה אודות מצבה הבריאותי.
לאחר מכן, הוא יבצע בדיקת אולטרה-סאונד כללית, שמטרתה להבחין באי אילו חריגויות באזור השד. הבדיקה תנסה לעמוד על מצבם של השתלים: לאתר דליפות או חורים בהם, למשל, או לחילופין עיוותים מבחינה פיזית. הייעוץ של הגורם הרפואי, בסוף התהליך, כולל לא רק את המלצתו לגבי עצם מעבר הניתוח, אלא גם את סוגי השתלים שיוכלו לעשות את העבודה.
החלפת שתלי סיליקון, ברמת העיקרון, כוללת נקודות דמיון רבות עם ניתוחי חזה אחרים. זהו ניתוח הנמשך בין חצי שעה לשעתיים, ומבוצע בהרדמה מלאה של המטופלת. ברוב המקרים, יעשה הגורם המנתח שימוש בפתח המקורי בעור, כלומר, זה ששימש גם בניתוח הקודם. כאשר, מסיבה זו או אחרת, נדרש ליצור פתח אחר, הניתוח הופך למורכב מעט יותר.
ומה באשר לשלבי הניתוח הספציפיים? כאן, מדובר על מספר פעולות עיקריות שמבצע המנתח:
הרדמה של המטופלת |
חיתוך בעור |
הוצאת השתל הישן |
הכנסת השתל החדש (מיד לאחר מכן) |
תפירה של האזור |
ניתוח החלפת שתלי סיליקון הסתיים בהצלחה? יפה מאד. כעת, מתחילה תקופת ההתאוששות, שאינה נחשבת לארוכה באופן יחסי. ברמה הכללית, מדובר כאן על יום או יומיים בהם צריכה המטופלת להישאר תחת השגחה, בבית החולים או בביתה. כמובן שימים אלה צריכים להיות מוקדשים למנוחה, ולא לשום פעילות ספורטיבית מאומצת.
ראוי לתת את הדעת על מספר תופעות לוואי שהן בגדר אפשרות בתקופה זו. הנפוצות ביותר הן כאבים או נפיחויות באזור השד. זוהי תופעה נורמלית לחלוטין, שניתן להתמודד איתה באמצעות משכבי כאבים. כאשר המנותחת סובלת מחום, מכאבים עזים או מתחושה בצקתית לאחר ניתוח החלפת שתלי סיליקון, רצוי שתפנה באופן מיידי לרופא המנתח.