רבים מאמינים כי האקנה, הלא היא "חטטת", חולפת מאליה- לרוב עם סיום גיל ההתבגרות. זוהי טעות מוחלטת. ללא טיפול נאות, יכולים הפצעים להישאר על העור שנים רבות, להפוך לחמורים יותר ואף להתגבר במספרם.
בדיוק כדי למנוע מצבים מסוג זה, פיתחה הרפואה המודרנית מספר טיפולים אפשריים בבעיה.
חלק מרכזי בהתמודדות עם האקנה תופסים התכשירים השונים. ניתן למצוא תכשירים, אשר פועלים ברמה המקומית: הם זמינים לעיתים ללא מרשם, ונמרחים על העור הנגוע. המטרה, כמובן, היא להשמיד את החיידקים הנגועים שהביאו להופעת הפצעים. פעולה דומה עשויים לבצע גם כדורים אנטיביוטיים לבליעה.
תפקידי התרופות והתכשירים, אם כן, נבדלים במידה רבה. יש לציין את התרופות הרטינואידיות, כלומר, אלה שמטרתן להפחית את כמות השומנים המופרשת מבלוטות החלב. לרוב, יכללו אלה ויטמין A בכמויות מרשימות, וצריכה שלהן למשך מספר חודשים יכולה להתמודד בצורה נאה אפילו עם המקרים הקשים ביותר של אקנה. במקרה של שימוש בתרופה שמכילה רטין, חשוב ביותר לוודא שזו תרופה שקבלה אישור ממשרד הבריאות וכמובן להיוועץ ברופא.
היות ואקנה נגרמת לא פעם עקב פעילות הורמונלית מוגברת או משובשת, הרי שהדרך להתמודד איתה היא באמצעות טיפולים הורמונליים. כך, לדוגמא, כדורים אשר מכילים אסטרוגן, או לחילופין נוגדי טסטוסטרון, יכולים לסייע רבות להתגברות על המחלה אצל נשים.
באקנה ניתן גם לטפל באמצעות שלל עזרים טבעיים יותר. היות ומומחים רבים סבורים כי ישנו קשר ישיר בין תזונה לקויה ולא מאוזנת להופעת אקנה, הרי שההמלצה היא להימנע ממזונות עתירי שומן, ממתקים, אוכל מטוגן ועוד. תחת זאת, רצוי לצרוך דגים, קטניות, פירות, ירקות וכן הלאה.
המעוניינים בפתרון טבעי יכולים אף להיעזר בסבונים טבעיים, אשר מכילים בתוכם שמנים מסוגים שונים. אלה נועדו לסייע לריכוכו של העור, דבר אשר מפחית לא פעם את כמות הפצעים ודרגת חומרתם. כמו כן, וכדי למנוע מהעור להתייבש, כוללים מרבית הסבונים האלה גם שומן בכמויות עודפות.
ואגב, מכיוון שאקנה נגרמת פעמים רבות עקב עודף מתח או לחצים, רצוי מאד להימנע מהם. שמירה על אורח חיים רגוע יכולה לחולל פלאים לעור של כל אחד מאיתנו. כולנו מכירים את הדימוי של התלמיד שסובל מפצעים דווקא בתקופת מבחנים: זה לא מקרי.
היות והאקנה באה לידי ביטוי באופן המוחשי ביותר על העור שלנו, הרי שניתן להתמודד עם הבעיה גם בדרך כירורגית. כאן, ניתן למנות את כל אותם טיפולי קילוף והסרת שכבת העור העליונה, לרוב באמצעות חומרים כימיים או אריג מחוספס. יש לציין כי "התפוררות" העור נראית לעין, ולכן טיפול מסוג זה נעשה בעיקר במקומות ה"מוצנעים" יותר, דוגמת הגב.
פוטותרפיה
סוג זה של טיפול נחשב לחדש באופן יחסי בהתמודדות עם אקנה. כנובע משמו, מדובר הוא בטיפול המתבצע באמצעות קרני האור, ובתיווכו של מכשיר ייעודי. קרני האור "הורגות" את החיידקים, ומסייעות להשיב את המצב לקדמותו. אופן התמודדות זה, אגב, נחשב לבעל סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד.
חשוב להדגיש כי טיפול באקנה יכול להתייחס לכל אחד מהשלבים. מטרתו יכולה להיות ייצוב את רמת ההורמונים בגוף, או החלפת את תאי העור המתים שתורמים להתפרצות. למעשה, במקרים רבים מתברר כי דווקא שילוב בין מספר טיפולים הוא שעושה את ההבדל. הטיפולים נקבעים על ידי רופא עור בהתאם לחומרת הבעיה ול"דרגת" הפצעים.