בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מגלים את התמורות הבריאותיות הרבות של חלב עיזים. ככלל, הנחת המוצא של רבים כיום היא שחלב עיזים נחשב למומלץ יותר לצריכה מאשר חלב פרות. ההשפעה החיובית המשמעותית ביותר שלו, כך עושה רושם, היא על בריאות הפה: הקלדה פשוטה במנוע החיפוש של מילים דוגמת חלב עיזים אפטות או בריאות הפה והטלפיים חלב עיזים, תאפשר לכם ללמוד על חלק מהסגולות של החלב, בהקשר הזה. אנחנו נתייחס כאן להיבט אחר, חשוב לא פחות, והוא הזיקה שבין חלב עיזים לפצעים בפה, ובעיקר הרפס.
כצעד ראשון, ראוי לטוות את המאפיינים העיקריים של שדה המשחק אליו נכנסנו ברגע זה. הרפס, אם כן, הוא מחלה נגיפית שהביטוי המובהק שלה מופיע על גבי העור, בצורה של שלפוחיות או ריריות, שהן הכול חוץ מאסתטיות. אלה יופיעו בעיקר באזורי השפתיים, העפעפיים ("הרפס סימפלקס") או איברי המין ("הרפס גניטלי"). כיום, מוכרים שמונה סוגי נגיפי הרפס, כל אחד כולל השלכות אחרות על הגוף.
כדי להוסיף למורכבות העניין, יש להדגיש שהרפס נחשב למחלה מדבקת במיוחד. היא מועברת מאדם לאדם באמצעות מגע ישיר בין העור שלהם, או לחילופין דרך שיתוף של חפצים הנמצאים במגע ישיר עם העור: למשל, שפתון או נרגילה. מרגע שהווירוס חודר לתוך העור, הוא למעשה משתלב בהרכב ה-DNA של תאי העצב בגוף, ועלול להתפרץ בזמנים שונים. יחד עם זאת, יש להדגיש כי בחלק מהמקרים, עלול הווירוס לשכון שנים בגופו של האדם, מבלי להתפרץ כלל.
אחד המחקרים החשובים שבאו לבחון את הקשר בין חלב עיזים לפצעים בפה נערך בבית החולים וולפסון. המחקר כלל חשיפה של תאים אנושיים הנגועים בווירוס המביא לאותם פצעי הרפס לחלב העיזים באופן ישיר, במטרה לבדוק האם החלב יצליח להתמודד עם הווירוס. התוצאות היו מובהקות בכל קנה מידה: נמצא כי כ-60% מהווירוס פשוט נהרס עקב ההשפעה של חלב העיזים.
ממצא חשוב נוסף שעלה במחקר נוגע לכך שחלב העיזים מנע מהווירוס גם להתפשט לתאים אחרים, ובכך למעשה סייע ל"המתה" שלו. יש להדגיש כי המניפולציה שעשו החוקרים הייתה מבוססת על חלב עיזים בצורה הפשוטה ביותר שלו, כולל זה שניתן לרכוש כיום בחנויות וברשתות השיווק. זאת ועוד, ההשפעה החיובית הייתה גם במקרה של חלב מפוסטר, כך שעניין הפיסטור אינו רלוונטי לענייננו.
מחקר חשוב נוסף מבוסס על שיתוף פעולה בין בית החולים בריטיש קולומביה בקנדה לבין בית החולים העמק בעפולה, וגם בו הממצאים היו דומים. מדובר במחקרים ראשוניים בתחום, אך כאלה שיכול לסייע לנו להסיק לא מעט על הקשר שבין חלב עיזים פצעים בפה, כבר בנקודת הזמן הנוכחית.
חלב עיזים, כפי שניתן להבין עד כה, משפיע לטובה על בריאותם של רבים. כאשר מדובר על שימוש במוצרי חלב עיזים לפצעים בפה, עולה שאלה משמעותית לגבי האוכלוסיות שיכולות להפיק את המירב מהחלב. בהקשר הזה, התשובה מעודדת במיוחד: חלב עיזים יכול להועיל לכל אדם הסובל מהרפס, מחלה שעלולה להופיע בשלבים שונים של החיים.
עם זאת, התייחסות מיוחדת ביחס לחלב עיזים מקבלים התינוקות, אשר עבורם, למשל, החלב מועיל במיוחד להתמודד עם אפטות בפה או עם בעיות במערכת העיכול. בהתחשב בכל הסוגיות שהועלו מעלה, ניתן לשער במידה רבה של וודאות כי חלב עיזים יהפוך לפופולארי יותר ויותר בשנים הקרובות, וישפיע לטובה על חייהם של רבים.