אם אתם סובלים מאודם בפנים, גרד וקשקשת קלה – יתכן שיש לכם סבוריאה. זוהי מחלת עור שכיחה ולא מסוכנת, שתוקפת תינוקות, מתבגרים וכ-5-10 אחוז מהאוכלוסייה הבוגרת. על אף שהיא אינה מסוכנת בטווח הקצר והארוך – היא בעלת השפעה על המראה החיצוני ועל כן עשויה לפגוע בביטחון העצמי של הסובלים ממנה. ממה היא נגרמת וכיצד ניתן להתמודד עם התסמינים באופן טבעי ויעיל?
סבוריאה מופיעה בעור המכיל בלוטות חלב, ובאה לידי ביטוי בהופעה של אקזמה – אודם וקשקשת עדינה. היא יכולה להופיע במגוון מקומות על הגוף: קרקפת, אוזניים, בית החזה העליון וקיפולי הגוף, אך אחד האזורים השכיחים ביותר הוא סבוריאה בפנים – בגבות, בצידי האף וכן בקפל שבין האף לשפתיים. בקרב גברים, הסבוריאה תהיה חמורה יותר באזורים השעירים בפנים. לא מדובר בתופעה מסוכנת, אך היא מעוררת קושי בעיקר בהיבט האסתטי ובגרד שהיא גורמת.
ככלל, סבוריאה היא מצב בו החלב השומני מונע מתאי העור להתחלף ולהתחדש, מה שיוצר קשקשים. במקרים רבים, החלב המופרש גורם לדלקת, שהיא האדמומיות והגרד. על פי הרפואה המערבית, סבוריאה עלולה להיגרם ממספר סיבות:
בניגוד לרפואה המערבית, הרפואה הסינית רואה בבסיסה של מחלת הסבוריאה יציאה מאיזון של הגוף. הסיבות לכך הן חום בריאות ובקיבה הגורם להפרשה של חלב ולתהליך דלקתי, והסיבה השנייה היא חום ולחות במערכת העיכול, אשר גורמים לעור שמנוני מאוד. כיום מקובל להשתמש במשחות קורטיזון (סטרואידים) ומשחות בעלות פעילות אנטי פטרייתית לטיפול בסבוריאה, אך מדובר במשחות אשר בשימוש לאורך זמן יתכנו תופעות לוואי לא רצויות (במיוחד משחות קורטיזון), ומומלץ מעקב רפואי – במיוחד כשמדובר בתינוקות וילדים. הרפואה הסינית מציעה מגוון שיטות טיפול בסבוריאה, אשר נחשבות ליעילות, ללא תופעות לוואי או סיכונים וכמובן טבעיות.
דוד פרלה הוא מומחה לטיפול בבעיות עור על פי הרפואה הסינית מזה למעלה מ-25 שנה, וכיום אחראי על תחום הרפואה המשלימה במחלקת העור של בית החולים שיבא תל-השומר. במרפאתו הפרטית מעניק טיפולים טבעיים מסוגים שונים לסבוריאה.