אקנה בגב היא תופעה נפוצה, אם כי פחות נפוצה מאשר אקנה בפנים. היא גורמת לתופעות רגשיות דומות לאקנה בפנים, כמו מבוכה או בושה לחשוף את הגוף בבריכה, בים או לצד אנשים זרים. כיצד נוצרת האקנה בגב, מה הן הסיבות להופעתה ומה ניתן לעשות לטפל בה?
אקנה בגב נוצרת, כמו במקרה של אקנה בפנים, כתוצאה מנטייה גנטית ומשינויים הורמונליים. יחד עם זאת, האקנה בגב מוחמרת מאוד על ידי לחות, זיעה וחיכוך של העור עם הבגד. זו גם אחת הסיבות לכך שפצעי האקנה על הגב נראים גדולים ואדומים יותר. בנוסף, האקנה בגב מוחמרת כתוצאה מלחות והזעה, והיא עקשנית יותר בשל העור העבה באזור ונקבוביות גדולות יותר. היא מופיעה לראשונה בגיל ההתבגרות, אך גם בגילים מאוחרים יותר, בשנות ה-30-40.
הטיפול בחצ'קונים בגב נוגע הן לטיפול רפואי והן להיגיינה ורחצה של האזור. בהיבט הרפואי, הטיפול הטוב ביותר הוא רחיצת האיזור בסבון רפואי מתאים ומריחת תכשירים מתאימים לטיפול בפצעים מסוג זה. במקרים קשים, כמו במקרים של אקנה חמור בפנים, יתכן ויהיה צורך ליטול כדורי אנטיביוטיקה או כדורי רוקוטן. בנוסף על כך, חשוב להקפיד על היגיינה מלאה של אזור הגב, שכוללת רחצה יום-יומית, לבישה של בגדים נקיים והעדפת בגדים רחבים יותר למניעת חיכוך של הבד עם העור.
אקנה בגב, כמו בפנים, היא תופעה שאינה חולפת מעצמה, אלא מחמירה ועלולה להגיע גם לכתפיים ולאזור העורף. בנוסף, כשהאקנה חמורה ולא מטופלת היא משאירה צלקות וחטטים בעור, שגם לאחר הטיפול וההלחמה – גורמים למבוכה רבה. מסיבות אלה, מומלץ לטפל באקנה בגב מיד כשהיא מופיעה, ולהימנע ככל הניתן מהופעתה בעתיד על ידי שמירה על ניקיון הגוף.