כולנו סובלים מהתופעה הזו וחיים איתה לרוב בשלווה: הופעת גזים בבטן וכאבים חולפים. אבל כאשר אלו כאבים עזים ותכופים ובמקרים של נפיחות בבטן, חריגה ובלתי רגילה, יש צורך לטפל בעניין ולא להזניח אותו. אין כאן כמעט צורך בתרופות או במפגש שכולנו שונאים עם הרופא ה'קונבנציונלי', אלא בהסתכלות בתוכנו פנימה. ישנם לא מעט דברים שכדאי לעשות אם אנחנו רוצים להימנע מהתופעות הנוראיות הללו, שלעיתים חוזרות שוב ושוב ומטרידות מאוד.
כדי להבין מתי מדובר בתופעה חולפת ומתי זוהי בעיה של ממש, חשוב להבחין בתסמינים שנלווים לכל התקף כזה. אלו תופעות שעלולות להעיד על כך שמדובר בבעיה של ממש:
רבים מאיתנו סובלים לעיתים מכאבים לאחר האוכל, לכן חשוב מאוד להבין מתי זהו כאב שגרתי וחולף ולא להיכנס לפאניקה או לחשש כלשהו. מצד שני, חשוב לא להזניח ולהתעלם מהתופעות אותן הזכרנו כעת, משום שהן עשויות להעיד על בעיה בתהליך עיכול.
ברוב המקרים נפיחות בבטן תיגרם כתוצאה מסוג המזון ומכמויות האוכל שאותו אדם צורך בכל ארוחה. ישנם מקרים ספציפיים בהם הכאבים והיווצרות הגזים נגרמים בשל בעיות פיזיות שאינן קשורות לסוג האוכל, אך אלו מקרים נדירים מאוד.
גם אורח החיים של אותו אדם עלול להביא להיווצרות נפיחות בבטן במקרים תכופים. כך למשל, אכילה בשעות לא סבירות (בשעות הקטנות של הלילה, ממש לפני השינה), ארוחות לא מסודרות וכדומה יגרמו לא אחת בעיות כאלו בבטן.
בעיה נוספת שעשויה ליצור תחושת נפיחות בבטן היא אלרגיה. כיום ידוע כי אנשים רבים אלרגיים ללקטוז למשל (רכיב שנמצא במוצרי החלב), כשאחת התוצאות של אלרגיה זו היא נפיחות בבטן, גזים וכדומה. למעשה, כל אלרגיה למצרך מזון כלשהו עלולה לגרום לבעיה זו.
אין דרך מוחלטת אחת שמספקת פיתרון מיידי וכולל לתופעת הגזים והנפיחויות בבטן, אך ככל שתלמדו את גופכם ותבינו מהי הרגישות שלו, כך תוכלו למנוע את הופעת הכאבים בצורה טובה יותר.
ישנן כיום גם שיטות הומיאופתיות שונות לטיפול בתופעה. הן מתרכזות, כפי שהמלצנו כאן, בעיקר בהרגלי התזונה של האדם הסובל מהכאבים ובאיתור הבעיה שגורמת להם. טיפולים הומיאופתיים אלו נחשבים ליעילים מאוד.
ידוע כי תינוקות עד גיל שלושה חודשים סובלים לא מעט מהיווצרות גזים או נפיחות בבטן. במקרה זה, מומלץ יותר מכל להשכיב אותם על הבטן ולעסות את הגב, או פשוט לעסות את הבטן ישירות, למשך מספר דקות.