העובדה שהמים מהווים 70% ממשקל הגוף לא יחדש לכן, הקוראות המודעות, דבר. גם העבודה שמים הם חיוניים לקיום האנושי ובלעדיהם האדם, כמו בעלי חיים אחרים והצמחיה, אינו יכול לשרוד. המים שחשובים לך לתפקוד יומיומי, לפעילות מוחית, לשמירה על חום הגוף, לשלד ולעצמות ולכל שאר הפעילויות החיוניות, כשאת בהריון חשובים עוד יותר - עבורך ועבור העובר המתפתח בתוכך ולמהלך התפתחות היריון תקין. בתקופת ההיריון, גם בנושא שתיית המים - זה הזמן לחשוב בשניים.
ההמלצה העקרונית היא שתיה של מינימום 8 כוסות מים ביום לאדם, שתיית מים בהריון דורשת לפחות 10 כוסות. אולם ברור כי אין זה מדויק וצריכת המים משתנה בהתאם לנתונים פיזיים, פעילות יומיומית, מצב בריאותי ואף תנאי מזג האוויר. אחד ההרגלים החשובים להקנות לעצמנו, בטח ובטח בתקופת ההריון, הוא צריכת מים. נשים רבות מגיעות לשינוי בהרגלי צריכת המים בתקופת ההיריון ובצדק, חשיבות שתיית המים בהיריון עצומה. שתיית מים בהריון - מינימום 2 ליטר מים ביום חיונית לכל אישה הרה, כל שעת פעילות גופנית גם אם נמוכה מצריכה תוספת של כוס מים 1 לפחות. המדד הטוב ביותר לנושא כמות המים הרצויה הוא צבע השתן, אם השתן בהיר ושקוף וכמעט חסר ריח הרי שאת מאוזנת.
משקאות אחרים אינם תוספת נוזלים לגוף – זה לא נכון, אבל חשוב לזכור שמשקאות חמים או קרים ממותקים מסייעים באיזון כמות הנוזלים בגוף אך גם מעמיסים על המערכת ומכילים קלוריות מיותרות. משקאות לא ממותקים מכילים חומרים שצריכתם בהיריון אינה מומלצת, מה שמשאיר אותנו עם מים, זה הנוזל העיקרי שצריך להיכנס לכן לגוף, באופן טבעי ובזמן ההריון. אגב מים הם הנוזל שמשתן הכי פחות ובזמן ההיריון זה טיפ לא רע.
עודף שתיה יסייע להצטברות בצקות – אין אישה שלא חוששת מהיווצרות בצקות, מכיון שבצקות הן הצטברות נוזלים עדיין יש שמחזיקים בדעה השגויה כי יש לשתות פחות, אלא שההפך הוא הנכון – שתית מים עשויה למנוע בצקות. שתיה של נוזלים בתקופת ההיריון אינה "נאגרת בגוף", אדרבא שתיית מים מסייעת למנוע תחושת "נפיחות".
מים נתגלו כתרופה טבעית המסייעת במניעת בעיות רבות הקשורות להיריון כמו עצירות, טחורים ודלקות בשלפוחית השתן ואפילו עייפות וכאבי ראש. מעבר לזה למים יש חשיבות רבה במניעת התייבשות שהיא מצב מסוכן עבורך ועבור העובר. בטרימסטר הראשון בחילות והקאות עלולות לגרום להתייבשות ובטרימסטר השלישי התייבשות עשויה להביא לצירים מוקדמים, ולכן שתיה מוגברת מומלצת. לאורך כל ההריון כמות המים בגופך משפיעה לא רק עליך אלא גם על תינוקך.
הצעד הראשון הוא כמובן מודעות, לכן השלב הראשון הוא להכניס טוב טוב לראש עד כמה מים חיוניים לך ולתינוקך. אבל הנה שלושה טיפים שעושים את ההבדל:
טעם – חשוב מאוד להקפיד על מים טהורים ולכן בזמן ההריון כדאי לשקול רכישה של בר מים כדי לשמור על מים איכותיים וטעימים. ניתן להשיג סוגים שונים החל ממיני בר של מים חמים וקרים, מיני בר עם אפשרות למים מוגזים ואף מיני בר עם מקרר – המגוון עצום. אם עדיין מים לא עושים לך את זה, אפשר להוסיף טעם, מלאי קנקן במים קרירים והוסיפי פרוסות מלפפון, למון גראס, לימון, ג'ינג'ר וכמובן שילובים שלהם. טעם המים ואפילו ריחם יהיה מגרה יותר והתוצאה? את שותה יותר.
זמינות – מוכח שכאשר יש מים לידנו אנחנו שותים יותר. לכן כדאי לשקול רכישה של בר מים, אולי אף בר מים עם אפשרות של גיזה. אם בר מים אינו אפשרות, פזרי לך בקבוקי שתיה בחדרים ובמקומות השונים שאת נוטה להיות בהם. כמו כן הזכירי לסובבים אותך להזכיר לך לשתות.
תזכורות והרגלים – אנחנו חיות של הרגלים, כמה ימים של הכנסה מלאכותית, אפילו כפויה, של ריטואל מים ואנחנו מתרגלים – אם תחליטי שכל בוקר את פותחת בשתיית כוס מים ולפני הקפה של הבוקר את שותה כוס מים ולפני שאת יוצאת/אוכלת/מדברת בטלפון את שותה כוס מים והנה הפכת את זה לאורח חיים. דרך טובה נוספת היא תזכורות בטלפון – לא סתם יש לך סמארטפון, עכשיו בהיריון שיעבוד קשה יותר. ויזכיר לך לשתות.